Hi, leuk dat je onze website alvast bezoekt. Er wordt nog hard gewerkt om de webshop uit te breiden. Ben je ergens naar op zoek? Laat het ons gerust weten.

Our story

Gepubliceerd op 28 juli 2021 om 11:58

Je kent het vast wel.. Je dacht iets verkocht te hebben via internet. Dat ging al gepaard met vele vragen en berichtjes. Eigenlijk werd je er gek van maarja,  je moest toch van die mooie kleertjes af. Je dacht de koop rond te hebben en was blij. Tja, dan begint de ellende. "Is mijn pakket al verzonden?" of erger....Nooit meer een reactie! De koper wilde het ook nog eens voor een appel en een ei, terwijl jij er flink voor betaalde en nu eindig je alsnog met niets. Wellicht geïrriteerd en dat begrijpen wij als ouders heel goed. Je hebt het al druk zat.

 

Wij vinden dat dit veel beter en makkelijker kan. We zijn zelf altijd al een groot fan van duurzaamheid en tweedehands shoppen. Schatzoeken noemen wij het ook wel eens. Je weet nooit of je iets gaat vinden. Je bent niet op zoek maar hoopt toch wat te scoren. Ook waren wij al bekend met soortgelijke concepten wat tweedehandskledingwinkeltjes betreft. De ene betaald 30%, de andere 40%. Bij de een koop je aan huis en/of bij de ander tref je hier en daar kleding aan met gaatjes en vlekjes. Onze drang om het beeld van tweedehands shoppen voorgoed te veranderen bleef knagen. 

 

Daarom vroegen wij ons af; 'Waarom zullen mensen dan bij óns komen shoppen?' en 'Wát willen wij dan uitstralen en aan de mensen meegeven?' Onze brainstorm-sessies begonnen concretere vormen aan te nemen..   De opsomming van de resultaten hiervan houden we even voor onszelf omdat we er inmiddels al wél achter zijn dat elk idee direct opgepikt wordt door andere tweedehandskledingwinkels.

We houden het hierop: 'Wij doen aan tweedehands-shoppen 2.0!' 
Hierbij richten we ons op duurzaamheid en verkopen we niet alleen tweedehandskleding maar ook nieuwe kleding van merken met duurzame kledinglijnen. We geven waar mogelijk een stukje bewustwording mee van het effect van de 'fast-fashion industrie'. Want wie betaalt de werkelijke prijs van deze (té) goedkope kleding? Dat is uiteindelijk de natuur, én de mensen die dergelijke kleding maken onder veelal onmenselijke omstandigheden. En natuurlijk kopen ook wij weleens iets bij de Zara of bij andere ketens, maar we zijn ons wel bewust van dergelijke aankopen en we proberen ze sterk te verminderen en met meer aandacht te shoppen.

Al maakt maar een klein deel van onze bezoekers dezelfde 'switch', dan hebben wij ons doel behaald.


Ook was de (wild-)groei aan tweedehands kledingwinkels ons bekend toen wij La Nada opstartten. We besloten de stap toch te  zetten, schreven ons concept uit en leverden dit in. We kregen hiermee een mooie kans voor een 'Pop-Up' AA-locatie op Emiclaerhof in Amersfoort. 
Wel was de voorwaarde dat we binnen twee weken geopend moesten zijn. 
Oops, waren we wat te voorbarig geweest? Nee hoor, dit doel werd gehaald door elke dag en elke nacht keihard werken. Overal in het land wisten we winkelinrichting en decoratie te scoren want tja kringloopshoppen, dát kunnen wij natuurlijk goed! Op 2-12-2020 openden wij onze prachtige winkel. Alles wat in de winkel staat of hangt is tweedehands maar ons streven is dat de klant dit absoluut niet zo zal voelen en ervaren.

 

We hebben daar in een korte tijd een behoorlijke groei kunnen maken. Het was een vliegende start en we hebben er vele leuke vaste klanten en inbrengers leren kennen. Zij gaven ons vanaf het begin af aan het vertrouwen door bij ons kleding  af te geven. Op een gegeven moment zelfs thuis aan de deur want er kwam lockdown na lockdown. Fysiek shoppen werd 'windowshoppen' en zo werd voor alles een oplossing gevonden of een verbetering bedacht. 

 

En toen.. was daar het gevreesde bericht. De  locatie moest overhandigd  worden aan de nieuwe huurder. Opnieuw hadden we maar twee weken, maar geen stress. Ook dit werd gefixt en zo werd de winkel ingepakt en klaargezet voor verhuizing midden in de lockdown en met een lastige avondklok. Tja, dan maar doorpakken en slapen in de winkel. Waar gingen we heen? Dat wisten we ook nog niet want er was in die twee weken nergens een geschikte betaalbare locatie te vinden en ondanks dat wij vol vertrouwen hebben in ons concept, is een mega dikke huur echt nog te hoog gegrepen. Zeker met het oog op alle onzekerheden rondom Corona. Ach, ook dit werd drie dagen voor we eruit werden gezet opgelost, zoals elk probleem er is om opgelost te worden. 

 

Wij vonden een betaalbare locatie in Soest. 'Ons' dorp, híer zijn wij opgegroeid. Geen Amersfoort waar we graag hadden willen blijven, iets wat veel van onze klanten ook duidelijk als wens uitspraken. De locatie was ook nog een kantoorruimte en dus geen winkelruimte. Weer iets om op te lossen en zo gingen we weer op pad, we bleken vloeren te kunnen leggen en eigenlijk best handige Harry's te zijn. De ruimte was in no-time omgetoverd tot een sfeervolle winkel. Er werd een verhuiswagen gehuurd en daar gingen we weer. Inmiddels al enkele maanden in Soest en ondanks dat we de gezellige voorbijgangers missen, die snel een bliksembezoek brachten alvorens ze boodschappen gingen doen, zijn we heel tevreden. 

 

Wij denken het verschil te maken in tweedehands kinderkleding, door 50% van de opbrengst uit te betalen aan onze inbrengers. Maar ook door een streng innamebeleid en scherpe beprijzing zijn wij de perfecte winkel om je kinderkleding te kopen, én in te brengen voor verkoop.

 

Ook hier blijkt dat onze klanten en inbrengers ons trouw blijven en ons bezoeken in Soest. Wij willen jullie via deze weg nogmaals bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen!

 

 

Wij knallen en groeien lekker door en voorzichtig aan durven wij te zeggen.. ' Tot ziens in Amersfoort!'


Reactie plaatsen

Reacties

Marie
een jaar geleden

Wat stoer zeg! Super gave winkel! 🥰

Hanneke
een jaar geleden

WAUW! Jullie winkel ziet er al super uit, maar deze webshop is ook top en overzichtelijk. Leuk om te lezen over jullie verhaal. Ik hou jullie zeker in de gaten, ga zo door!

Elize De Jong
een jaar geleden

Ik kom weer shoppen voor de kleinkinderen. Succes!

Marieke
een jaar geleden

Wat leuk geschreven en wat een leuke site!🥰

Lokman
een maand geleden

Beste Wendy & Tessa,

Via Instagram ben ik op jullie account/ website gekomen. Wat een leuke winkel hebben jullie en mooi om te lezen dat duurzaamheid voorop staat bij jullie.

Gezien jullie stijl denk ik dat mijn producten erg past binnen jullie winkel. Ik ben benieuwd of we iets voor elkaar kunnen betekenen.
Met Mahila Market verkoop ik duurzame handgemaakte baby musthaves, waarvan een deel van de opbrengst naar een meisje in Nepal gaat om naar school te kunnen. Dit doe ik in samenwerking met stichting Nepali Children. Een kleinschalige stichting waar ik in 2019 vrijwilligerswerk heb gedaan. Het eerste kindje dat Mahila Market sponsorde heb ik tijdens mijn vrijwilligerswerk leren kennen en dit maakt het juist persoonlijk. Op mijn website kun je het hele verhaal achter Mahila Market lezen: https://mahilamarket.nl/pages/about
Ik ben erg benieuwd of jullie het leuk en passend vinden om de haaraccessoiressen van Mahila Market toe te voegen aan jullie winkel.

Ik kijk uit naar jullie reactie! Mocht je meer informatie willen of andere ideeën hebben laat het me weten.

Veel liefs,
Lokman

www.mahilamarket.nl
www.instagram.com/mahilamarket